James Rasmussen flyttede til USA i midten af 1960’erne, efter at Four Jacks var gået i opløsning. Han udgav efter tiden med Four Jacks og 3 Jacks et par solo-plader uden den helt store succes, men efter han kom til USA skulle det vise sig, at han havde uanede reserver af talent, som aldrig til fulde var blevet udnyttet i Four Jacks sammenhæng. Både som sangskriver og pladeproducer fik han succes under navnet James Fleming (Hans rigtige navn er Flemming Rasmussen). Han producerede bl.a. Keith Barbour’s store hit ”Echo park”, og derefter var der bud efter ham rundt omkring i hele USA, hvor man ville have ham til at producere plader i samme stil.

Nogle af de penge han tjente brugte han til at producere en solo Lp, der slet og ret hed ”Rasmussen”. Den udkom fra Frank Sinatra’s Reprise selskab i 1971. Det er en rigtig peace, love and harmony plade, hvor al musik og de engelske tekster er af James Rasmussen. Stilen er milevidt fra Four Jacks, og totalt moderne på den tid. 

Desværre ændrede folks smag sig igen i løbet af 1970’erne – disco m.m. - og på et tidspunkt holdt de plader James Rasmussen producerede op med at sælge, og han fik en større nedtur, som først endte, da han rejste hjem til Danmark igen, og stiftede en ny familie.

Han undervidste i guitarspil, og begyndte også at spille igen på de lokale steder. Dette førte til nogle nye pladeindspilninger. I 1996 kom cd'en ”Jacks”. Her havde han genindspillet en række af Four Jacks største succeser, men ved hjælp af moderne optageteknik var han i stand til at synge alle fire stemmer selv. CD'en blev en pæn succes. På den opfølgende turne havde han dog allieret sig med tre andre sangere til at synge de andre stemmer. Også i 1990’erne ville folk gerne høre de gode gamle Four Jacks sange.

James Rasmussens næste CD hed ”Bim Bam Boo Bubba Lou”, og var ligesom ”Rasmussen”(1971) sunget på engelsk, og James Rasmussen havde selv skrevet næsten alle de meget personlige sange.

I det lange løb var det dog for bekosteligt, at turnere rundt med 4 sangere og en flok musikere. I dag er det derfor blevet til ”James Rasmussens trio” bestående af ham selv som forsanger og guitarist, samt de to herlige og velspillende gutter Preben Feddersen (trommer og sang) og Søren Engel (bass og sang). Begge kendt fra Delta Cross Blues band. Hold øje med dem, for de turnere stadig rundt og spreder fest og stemning med de gamle Four Jacks og John Mogensen sange. De har da også selv haft nogle hits - bl.a. har Rasmussens egen ”Sigøjner” været at finde på dansk toppen.

James har også sin egen hjemmeside. Se www.jamesrasmussen.dk for flere oplysninger om James Rasmussen og hans utrolige karriere.

News:

5. Marts 2002: "Jeg var en Jack":

James Rasmussen har sammen med Kim Heibon, der arbejder på DR, begået en virkelig original CD. Kim Heibon har sat de historier James har fortalt ham om sit liv og karriere til musik, og det er blevet til noget så enestående som en biografi i sang og musik - fremført af manden selv.

Som en rammehistorie er der en kort indlednings- og afslutningsang, der tegner et billede af James som en gammel indianer, der nu har begravet stridsøksen, men gerne vil fortælle os sin historie – hvis vi gider høre den - og det håber jeg der er rigtigt mange der vil.

Vi får hele historien fra barndommen, hvor hans interesse for musik bliver vagt, da han hørte Louis Armstrong i duet med Ella Fitzgerald i radioen. Vi hører om da rock’n’roll kom til Danmark. Om hans tid med Four Jacks. Da han og Jørgen Waring satte en skrotviking ud på den lille havfrues sten, mens hun var inde og få nyt hoved. Om op og nedtur i USA, og om da James endelig kom hjem til Danmark igen og fandt lykken med en sin nye familie.

Det er en spændende historie, og det virker både ægte og oprigtigt. Både op og nedture er taget med. Kim Heibon har skrevet nogle gode tekster, som også giver et rigtigt godt tidsbillede med hovedvægten lagt på 1950’erne og 1960’erne.

Alle de interessante tekster er at finde i det med Cd’en følgende hæfte, sammen med James Rasmussens kommentarere til det sangene handler om. Intet er overladt til tilfældighederne på denne CD, der er udgivet af DAVS. Hæftet indeholder også et forord af Hans Otto Bisgaard.

Det at det er Heibon, der har skrevet musikken, er vel grunden til, at stilen er lidt anderledes end på James Rasmussens tidligere plader, hvor han selv havde skrevet det meste. Man kan vel godt sige, at det er en mere poppet stil end tidligere. Der er ikke mange spor tilbage af cigarethærget country sang, som James fremfører så stilsikkert på f.eks. ”A woman like that” fra ”Bim bam boo bubba lou”. Den nye plade har en meget blid, roligt, harmonisk, elegant og behagelig sound. Meget passende til det billede som teksterne giver af James som "En gammel indianer", der efter alle de vilde op og ned ture, nu sidder roligt, harmonisk - og vel egentlig temmelig lykkelig - og ser tilbage på det hele. Den behagelige lyd understøttes smukt af alle de velklingende harmonier. Ved hjælp af flere lydspor synger James igen selv alle stemmerne. En slags opdateret Four Jacks lyd. Rødderne fornægter sig altså ikke. Jeg syndes dog også, at man hører spor af senere tiders populære danske sangere. Jeg ved ikke om det er tilfældigt, men noget bringer tanken hen i retning af Kim Larsen (Vikingen) og Shu bi du a (Hollywood boulevard og Carlifornisk solnedgang) m.fl. Måske er det melodierne, harmonierne eller arrangementerne?

Det er svært at frem hæve nogle sange frem for andre, da de er en del af et hele. Men det er forståeligt nok ”Enghave Park”, der er blevet spillet mest i radioen. Det er den mest rock'n'roll prægede, og den har en ret sjov tekst. Jeg syndes også ”Kom igen en sidste gang til Mandalay” er herlig. Det er den gode gamle melodi, og så alligevel ikke, og den er indsunget med meget smukke vokalharmonier. Historien om ”Vikingen” er også herlig. Mest indtryk tror jeg dog ”Hot-shot” gjorde. Den er meget følsom, smuk og en anelse tragisk. Bagsiden af medaljen.

Den nye CD er et fint dokument - både om James Rasmussens karriere og den tid det skete i. 

 

18. Juni 2008: James Rasmussen har udgivet en bog om sit liv!

Med udgangspunkt i ovennævnte selvbiografiske CD har James Rasmussen nu i samarbejde med journalist og forfatter Rud Kofoed udgivet en selvbiografi, der også hedder "Jeg var en jack". Det er den hudløst ærlige beskrivelse af hele James usædvanlige liv. Hans uhyggelige barndom, de vilde år, hvor rock´n´roll kom til Skandinavien og James opnåede sin første succes. Vi får historien om den legendariske kvartet Four Jacks direkte fra "hestens egen mule", og hører om det hektiske liv i USA's musikverden i 1960'erne og 70'erne, om James Rasmussens helt store nedtur, og om hvordan han på forunderlig vis overlevede - og kom tilbage til livet og musikken.

Jeg kan varmt anbefale bogen. Jeg kunne dårligt lægge den fra mig, da jeg var kommet i gang. Bogen er så hudløst ærlig, at jeg personligt nok kunne have undværet nogle af de mere intime detaljer, men da det er Ekstra Bladets Forlag, der har udgivet bogen, har de jo nok villet have alle de saftigste historier med! Det at James Rasmussen så åbent fortæller om alt (!) - også om sine egne fejltrin - gør da også at man ikke et sekund er i tvivl om rigtigheden i de mange fantastiske anekdoter, han fortæller.

Klogelig har de valgt at starte bogen med afdelingen om Four Jacks. Folk ville nok alligevel have bladret frem til det kapitel først. Det er som om, det er den del af bogen, hvor journalisten har været mest ind over. Første del af Four Jacks historie, var James Rasmussen ikke direkte med til, da han først afløste Otto Brandenburg sidst i 1950'erne - men hele Four Jacks historie er med i bogen. Det er i hvert fald et unikt dokument at have denne bog, hvor man får et kik ind bag kulisserne i den legendariske gruppe!

Resten af James Rasmussens historie er sådan set endnu mere gribende, og af og til næsten ikke til at bære. Det er utroligt at et han kan komme videre efter så tragiske begivenheder, men heldigvis kan mennesker med en robust psyke jo lære at leve med det utroligste.   

De hektiske år i USA fylder en god del af bogen, og sikken en historie! Bestemt noget af det mest spændende i bogen, og da også noget mange godt kunne lære noget af. James Rasmussen har mødt mange af de største stjerner derovre - og jeg kan berolige med, at James fik sagt det til Sinatra, som vi andre drømte om at sige til ham.   

James Rasmussen kan roligt være stolt af sin bog – og af sit liv. Det er godt gået! Og det bliver ikke mindre imponerende af, at man nu kender hans problematiske udgangspunkt! Det er smukt, at han ”still are going strong” efter alt dette!  

Og så koster bogen kun kr. 149! Der er ikke noget at betænke sig på!

Min diskografi fra denne hjemmeside er også kommet med i bogen. Så nu håber jeg, at jeg har husket at få det hele med! Hvis der er nogen der kender pladenummeret på "Sigøjner"-singlen fra 1998, så vil jeg meget gerne høre om det:

 

James Rasmussen diskografi:

Singler:  

1957:

Philips 355 144 PF: En håndfuld musik/ Hand clap (med James and his Jamesmen)

1959: 

Odeon 45-DK 1477: Tom Dooley/ Milano rose (med Four Jacks)

Odeon 45-DK 1481: Ciao ciao bambina/ Drømmen om dig (med Four Jacks)

Odeon 45-DK 1484: Boom-a-ladda boom-boom (Med Laurie London & Four Jacks)

Odeon 45-DK 1493: Please drop me a line/ No, never again (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1496: Waterloo/ Personality (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1510: De glade rensdyr/ Bare man har det godt (med Four Jacks) 

1960:  

Odeon 45-DK 1517: Bare man har det godt/ Alene i dalen (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1529: Tennessee waltz/ La bella (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1539: Oh Marie, jeg vil hjem/ Tapre Ørn (med Four Jacks)

Odeon 45-DK 1542: Five minutes more (Med Otto Brandenburg & Four Jacks) 

1961: 

Odeon 45-DK 1552: Kom til Alaska/ Det var på Capri (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1574: Mandalay/ Jens Hansens (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1578: Mandalay (Svensk version)/ The Donkey Serenade (med Four Jacks) 

1962: 

Odeon 45-DK 1583: Mytteriet på Bounty/ Drømmen om Idaho (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1590: Hal op og lad gå/ Min vej er lykkens vej (med Four Jacks)   

1963: 

Odeon 45-DK 1601: Tjener jeg er tørstig/ Blå mandag (med Four Jacks)  

Odeon 45-DK 1605: 76 tromboner/ Skræddervise (med Four Jacks)

Odeon 45-DK 1609: Cool water/ Your cheatin' heart (med Four Jacks)   

1964: 

Odeon DK 1618: Loddy-lo/ Der er en vej (med Three Jacks)

Odeon DK 1625: Cin cin/ Alle og enhver ka' bli' forelsket (med Three Jacks) 

1965: 

Odeon DK 1630: Bevar mig vel/ Regn, regn, regn (med Three Jacks) 

1966:

OKTAV OKS 1055: Hvorfor, ved jeg ej/ Du har forandret mig  (Produceret i Hollywood. Dansk version af nedenstående single)

Capitol 5858: Alone alone/ Things have changed  

1971:

Reprise 1037: Johnny got his gun/ Love song  

1972:

Vanguard VRS-35157: Choo choo train/ Silver ocean  

1981:

Starbox SX 1197: Herbert og Palle/ Drømmevisen  

1983:

Ekstra Bladet EB. 118511 Sjælens indre/ Hjælp mig  (Produceret for Ekstra Bladet til fordel for Lænken)

1997:

National Records CD 81677: Easy rider

1998:

Sigøjner/ Slentre gennem regn

2004:

Mill Music – 1021: Svæve som en sommerfugl, stikke som en bi/ Verdens bedste melodi
 

Ep’er:

Columbia SEGK 1050: Tom Dooley (Engelsk version) + indspilninger med andre kunstnere.

Odeon GEOK 217: Ciao ciao bambina/ Drømmen om dig/ Tom Dooley/ Milano rose

Odeon GEOK 218: Boom-a-ladda boom-boom

Odeon GEOK 229: La bella/ Tennessee waltz/  Alene i dalen/ Bare man har det godt 

Odeon GEOK 242: Mandalay/ Jens Hansens…/ Kom til Alaska/ Det var på Capri


Lp’er:

1960:

Four Jacks (Odeon MOEK 1)

Indhold: Volare/ You, you, you/ Big bouquet of roses/ Sometimes I'm happy/ The donkey serenade/ Make love to me/ She'll be comin' 'round the mountain/ My prayer/ Shine on, harvest moon/ La malaguena/ Look for the silver linning/ Farewell (for just a while)  

1962: 

Vi sang dem som børn (Odeon MOGK 10)

Indhold: Himlens klare stjerner/ Smil, åh smil/ Anne Mari/ Aloha oe/ Jeg drømmer mig tilbage til den gamle pavillon/ Mød mig i nat i drømme/ Hør min sang, Violetta/ Sølvtråde i dit gyldne hår/ Svarte Rudolf/ Manden på risten 

1971: 

Rasmussen (Reprise RS 6449)

Indhold: Thousand Miles/ Love Song/ Sunday She’s Leaving/ A Song To The Children/ Shelter Me, I’ll Shelter You/ Johnny Got His Gun/ The Whole World Is Crying/ Sometimes/ No Place To Hide/ Lady Sunshine

CD’er:

1989:

Mandalay (EMI 1396132)
Opsamling med Four Jacks   

1996:

Jacks – en hyldest til Four Jacks (KAVAN - CD81433)
Indhold: Kom til Alaska/ Vågn op, lille Susie/ Bare man har det godt/ Den vilde vind/ Personality/ Waterloo/ Æselsangen/ Det var på Capri/ Mandalay/ Den fredløse/ Skræddervisen/ Tapre ørn/ Tom Dooley

1997:

Bim bam boo bubba lou (Olufsen Records DOCD5371)
Indhold: Bim bam boo bubba lou/ Get down/ Roserita/ A woman like that/ Hot time hot girl/ Jr. Shanklin/ Hungry for gold/ Thousand miles/ Te ki tay/ Southbound highway

1999:

Oh, Marie jeg vi hjem til dig (Harlekin 4973182)
Opsamling med Four Jacks  

2000:

Four Jacks (Disky DSI 995812)
Opsamling 

2001:

Jeg var en Jack (DAVS-CD 1021)
Indhold: En gammel indianer (1)/ Ella & Louis/ Enghave Park/ Jeg var en Jack/ Kom igen en sidste gang til Mandalay/ Vikingen (det var mig)/ Holywood Boulevard/ Californisk solnedgang/ Hot-shot/ Jeg kom hjem/ En dag der er perfekt/ En gammel indianer (2)

2005:

Four Jacks – Samlede udgivelser 1957 – 1964 (EMI 3114732 6) (4 CD boks)
Indhold: Opsamling + følgende uudgivede indspilninger:
Følg med mig/ Tom Dooley (recitationsudgave)/ The story of Bounty/ De Fire Hjemmejakker (If you knew Susie/Dinah/ Thanks for the memories/ Shine on, harvest moon/ Heart of my heart/ Ave Maria no morro/ Jeg drømmer mig tilbage til den gamle pavillon/ Man kan vaske alt i sulfo/ I remember you/ Cool Water/ Kom du store pruhest/ Godnat men ikke farvel)

2006:

Dansk Rock ´n´ Roll 1956-1961 (UMD 170 906 1) (4 CD boks)
Indhold: James and his Jamesmen singlen fra 1957 og Tv version af ”Hand Clap”. + diverse indspilninger med andre pionerer i Dansk rock’n’roll.
 

 

James Rasmussen har bl.a. produceret, arrangeret og/eller skrevet sange til følgende Lp'er:

1968:

Capitol ST-2868: Of Horses, Kids and Forgotten Women (med Hearts and Flowers)

James skrev sangen "Colour Your Daytime" til denne Lp.
 

1969:

Epic BN-26485: Echo Park (med Keith Barbour)

James producerede og arrangerede denne Lp, og skrev sangene: "If Only I Could Touch You", "Here I Find" (med David Austin), "All Of Your Loving", You Try Not To Show", "The Wind Is The Color Of Lace" (med David Austin), "Reaching High" (med David Austin), "Here I Am Losing You" og "Today" (med David Austin).

James Rasmussen producerede og arrangerede også følgende singler med Keith Barbour 1969 - 1970:

Epic 510486: Echo Park/ Here I Am Losing You

Epic 510575: Bake me a woman/ If Only I Could Touch you

Epic 510598: Sweet Mary Sunday/ Alicia

 

 

Tilbage til Startsiden