Logen af 1996

 

 

 

Det er lidt uklart hvordan vores Gustav Winckler loge egentligt startede. Men vi mener vi kan sporer vores fælles interesse tilbage til sommeren 1995. Ved en fest hos en af de senere loge medlemmer, var man løbet ind i de sædvanlige problemer med hvilken musik man nu skulle høre. Nogen syndes det ene og nogen det andet. Til sidst fjernede han alle sine CD’er , undtagen Gustav Wincklers ”White christmas”, som er en af de plader der virkelig swinger. Den blev der så festet til resten af natten. Vel at mærke en sommer nat!

Vi var nogle stykker der den aften opdagede at ham Gustav Winckler slet ikke var så ringe endda, og begyndte at lytte lidt mere til ham. Andre indrømmede at de havde lyttet til ham i årevis.

Det var dog først hen på vinteren at logen blev lavet. Palle som havde holdt den famøse fest, fik en Gustav Winckler autograf af en af dem der havde været med til festen. Det var hendes mor der havde haft den liggende. Hun havde vist fået den af Gustav til et dyreskue engang! Denne autograf blev ligesom klenodiet hvorom logen opstod.

Logen blev grundlagt på Bodega 65 i Århus i 1996. Grunden til at det lige blev der, var at det var det eneste sted i  byen hvor vi vidste de havde Gustav Winckler musik. Ikke mindst tilbage i 96 var det meget underligt at høre Gustav Winckler musik, og det var selvfølgelig delvis derfor vi lavede logen. Vi kan jo også godt lide Elvis, Frank Sinatra o.s.v med det er ligesom ikke specielt bemærkelsesværdigt at have en Elvis loge.

En af logens formål var at udbrede kendskabet til at Gustav har lavet en masse god musik, og kendskabet til Gustav er faktisk vokset meget siden dengang. Det har dog ikke på nogen måde været logens fortjeneste. Vi troede tilbage i 96, at vi var de eneste der havde den interesse, men så i slutningen af 1997 udkom der pludselig en bog om ”Gustav og vennerne” af Frank Toft-Nielsen, som vi varmt kan anbefale. Bogen bevirkede at Gustav pludselig blev omtalt i TV og der kom en artikel serie i BT, hvor vores loge også blev omtalt(Se billede ovenover. Det er logens oprindelige medlemmer + Bjarne med brillerne,  som var den første der slap gennem de strenge optagelses krav. Det er siden lykkes for et par andre, som ikke er på billede). Efter al omtalen var interessen pludselig så stor, at Inge Winckler begyndte at genudgive nogle af de gamle LP’ er på CD. Og for de heldige som bor på Sjælland begyndte Vagn Pilgaard at spille Gustav plader i radioen hver dag. Dagens Gustav.  

Så kom alt det med Michael Wincklers plade ”Fra nye vinkler” som naturligvis også har givet Gustav en masse omtale.

De er også begyndt at visse flere og flere gamle klip i TV med Gustav, bl.a. blev han mindet i Keld Heicks musikbutik. Nu venter vi bare på at de skal genudsende nogle af Gustavs TV show i deres fulde længde.

Som det fremgår af Internettet findes der også andre Gustav Winckler loger. Der er en på nettet som kalder sig den ultimative loge, som startede i 1997, og vi har også hørt at der skulle være en helt 3. loge. Det må jo være noget der ligger i tiden. Folk laver loger om alting, og det er jo ikke usædvanligt at store sangere har flere fan klubber. 

Hvad laver vi så i logen. Thjaa vi høre jo noget musik med Gustav, eller live med nogen af dem der kendte ham - og når sandheden skal frem så mødes vi som oftest i muntert lag, og ser på en anelse øl. Hvilket vi er overbevist om er helt i Gustavs ånd.